RSS
 

Faszerowane pieczarki z piekarnika

18 kwi

pieczarki-013
Tym razem zapraszam na pieczarki ,  aby je przygotować potrzebne nam zaledwie 25 min.

10 pieczarek
1 średnia cebula
żółty ser
2 łyżki masła
łyżeczka  tymianku
sól,  pieprz do smaku


Pieczarki obrać i  opłukać , a następnie osuszyć.  Od pieczarek odrywamy nóżki ,  kroimy w kosteczkę razem

z cebulą i  dusimy na łyżce masła w  rondelku z  dodatkiem tymianku , aż odparuje woda , doprawiamy solą i  pieprzem .

Osobno podsmażamy na maśle całe pieczarki około 5 min z obu stron.

Nakładamy farsz w kapelusze pieczarek,  posypujemy startym żółtym serem i  wstawiamy do piekarnika na 15 min. pieczemy w 180* .

Myślę że takimi pieczarkami śmiało możemy poczęstować naszych  gości ;-) a wy jak myślicie ?

PIECZARKI  PRZYGOTOWANE  SPECJALNIE  NA   AKCJĘ PIECZARKOWY  TYDZIEŃ

Pieczarkowy Tydzień 2016

Print Friendly
 
Komentarze (5)

Napisane przez w kategorii Grzyby, kolacje-śniadania

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Małgorzata

    19 kwietnia 2016 o 11:13

    Wyśmienicie wyglaają i na pewno kiedyś zrobię dla moich gości :)

     
    • Mała Pyza

      19 kwietnia 2016 o 11:51

      ;-)

       
  2. ~mopswkuchni

    19 kwietnia 2016 o 11:45

    Pychotka! Ja właśnie obmyślam czym w tym roku nadziać pieczarki. Oznacz proszę wpis zgodnie z zasadami akcji, a ja zaraz go zaakceptuję. Pozdrawiam

     
    • Mała Pyza

      19 kwietnia 2016 o 12:16

      DZIĘKUJĘ

       
  3. ~Futka

    20 kwietnia 2016 o 09:21

    Cudowna i bardzo smakowita propozycja :)