RSS
 

SKRZYDEŁKA CURRY Z GRILLA

11 kwi
178

SEZON GRILLOWY ROZPOCZĘTY, CHOĆ ZA OKNEM POGODA W KRATKĘ .

PRZY PIĘKNYM BLASKU GWIAZD I POMOCY LEKKIEGO WIATERKU,

POSTANOWIŁAM UPIEC SKRZYDEŁKA NA GRILLU. MMMM REWELACJA .

SKRZYDEŁKA PRZEZ GODZINĘ MARYNUJEMY W :

1 KG.SKRZYDEŁEK,
3 ŁYŻKI OLEJU ,
2 ZĄBKI CZOSNKU,
2 ŁYŻECZKA CURRY,
1 ŁYŻ.PAPRYKI ,SOLI
2 ŁYŻ. TYMIANKU 

SKRZYDEŁKA OPUKAĆ I OSUSZYĆ, CZOSNEK SIEKAMY I DODAJEMY DO OLEJU WSZYSTKIE PRZYPRAWY, MIESZAMY .

MARYNATĄ  WYSMAROWAĆ SKRZYDEŁKA I ODSTAWIĆ NA GODZINĘ . PIECZEMY NA GRILLU 30 -35 MIN. CO JAKIŚ CZAS

PRZEWRACAJĄC. W TAKI SPOSÓB MOŻEMY SKRZYDEŁKA UPIEC TEZ W PIEKARNIKU .

Print Friendly
 
Komentarze (4)

Napisane przez w kategorii GRILL, kolacje-śniadania

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~ewa

    11 kwietnia 2016 o 09:56

    świetna propozycja na zbliżający się sezon grillowy

     
    • Mała Pyza

      11 kwietnia 2016 o 11:17

      ;-)sezon rozpoczęty,Dziękuję.

       
  2. ~Koszyk Smaków

    12 kwietnia 2016 o 10:04

    Bardzo fajny przepis, umieściliśmy go w naszym serwisie kulinarnym, który ma na celu zbiór najlepszych przepisów w sieci :)

    Pozdrawiamy i zachęcamy do wrzucania swoich smaków do naszego koszyka :)

     
    • Mała Pyza

      12 kwietnia 2016 o 10:08

      Bardzo mnie to cieszy;-)