RSS
 

JAJKA Z FARSZEM GROSZKOWO-POROWYM

23 mar
006

JAJKA NA WIELKANOCNY STÓŁ , PIĘKNIE SIĘ REPREZENTUJĄ CO TEZ JEST WAŻNE

I TAK SAMO SMAKUJĄ.

DOSKONAŁE NA ŚWIĄTECZNE ŚNIADANIE I DLA NASZYCH GOŚCI. NIE WSZYSCY LUBIĄ ZIELONY GROSZEK ,

ALE W TEJ POSTACI JEST ZNAKOMITY.

PROPORCJE NA 6-7   JAJ
OCZYWIŚCIE 6-7 JAJ
1 PUSZKA GROSZKU
PÓŁ ŁYŻECZKI SOLI
1 ŁYŻECZKA PIEPRZU( NAJLEPIEJ ŚWIEŻO ZMIELONEGO)
PÓŁ PORA- BIAŁEJ CZĘŚCI
1 ŁYŻECZKA MASŁA

JAJKA GOTUJEMY NA TWARDO W LEKKO OSOLONEJ WODZIE,

KIEDY PRZESTYGNĄ PRZEKROIĆ DELIKATNIE NA PÓŁ I WYJĄĆ ŻÓŁTKA DO MISECZKI,

DO ŻÓŁTEK DODAJEMY GROSZEK ODCIŚNIĘTY Z WODY , SPARZONY POR I RESZTĘ SKŁADNIKÓW.

WSZYSTKO MIKSUJEMY DO UZYSKANIE JEDNOLITEGO KREMU.

FASZERUJEMY BIAŁKA JAJ POSYPUJEMY TROSZKĘ PIEPRZEM I RZEŻUCHĄ .

PRAWDA ŻE SMACZNE ?

Print Friendly
 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii kolacje-śniadania, na święta

 

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. smakoosz99

    25 marca 2016 o 07:23

    mmm…. Wygląda genialnie ! :*

     
    • Smaczna Pyza

      25 marca 2016 o 09:11

      Dziękuję;-)