RSS
 

GULASZ MIĘSNY Z PORA

17 mar

gulasz-004
GULASZ W SOSIE POROWYM Z DODATKIEM TYMIANKU.

SOS WYSZEDŁ BARDZO AROMATYCZNY .

0,5 KG ŁOPATKI
1 POR BIAŁA CZEŚĆ
2 ŁYŻKI MASŁA
2 ŁYŻECZKI TYMIANKU
2 ŁYŻKI ŚMIETANY I 1 MĄKI
1 KOSTKA ROSOŁOWA

MIĘSO OPŁUKAĆ I OSUSZYĆ , POKROIĆ W KOSTKĘ.

PODSMAŻAMY NA ŁYŻCE MASŁA PRZEZ 20 MIN NA WOLNYM OGNIU .

DOLEWAMY 2 SZKLANKI CIEPŁEJ WODY I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI MIĘSA Z DODATKIEM KOSTKI ROSOŁOWEJ.

OSOBNO NA MAŚLE DUSIMY POKROJONY POR Z DODATKIEM TYMIANKU I SZCZYPTY SOLI.

KIEDY MIĘSO JEST JUŻ MIĘKKIE DODAJEMY PODSMAŻONY POR.

ZAPRAWIAMY MĄKĄ I ŚMIETANĄ ROZROBIONĄ W WODZIE.

ZAGOTOWAĆ I PODAWAĆ Z ZIEMNIAKAMI , KASZĄ LUB RYŻEM.

Print Friendly
 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii dania główne, sałatki ,surówki

 

Dodaj komentarz

 

 
  1. gosia.lunchtime

    17 marca 2016 o 12:52

    na kolejny tydzień mam już ustalony jadlospis, ale na pewno to danie wpiszę do swojego „menu” po świętach” :)

     
    • Smaczna Pyza

      17 marca 2016 o 13:21

      SUPER