RSS
 

SELEROWY GULASZ Z ŁOPATKI

19 lut

gulasz 003GULASZ SELEROWY , MUSZĘ PRZYZNAĆ ŻE ROBIŁAM GO

DZIŚ PIERWSZY RAZ WYSZEDŁ SUPER . Z GULASZAMI MOŻEMY KOMBINOWAĆ NA WIELE SPOSOBÓW

A TO JEDEN Z NICH

POTRZEBUJEMY: 1 DUŻY SELER (korzeń)
0,5 KG ŁOPATKI
1 KOSTKA ROSOŁOWA
CEBULA
1 ŁYŻKA CHRZANU
1 ŁYŻKA MĄKI I ŚMIETANY
ŁYŻKA MASŁA

MIĘSO OPŁUKAĆ I WYSUSZYĆ ,POKROIĆ W KOSTKĘ.  NA ROZTOPIONE NA PATELNI

MASŁO WRZUCAMY MIĘSO I PODSMAŻAMY 10 MIN.

DODAJEMY POKROJONĄ CEBULĘ I STARTY NA TARCE SELER ,CHRZAN,  ORAZ KOSTKĘ ROSOŁOWĄ.

PODLEWAMY SZKLANKĘ CIEPŁEJ WODY I DUSIMY WSZYSTKO DO MIĘKKOŚCI MIĘSA.

ZAPRAWIAMY MĄKĄ I ŚMIETANA ROZROBIONĄ W WODZIE.

Print Friendly
 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii dania główne, na obiad

 

Tags: ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Futka

    19 lutego 2016 o 12:36

    Pomysłowy i bardzo smakowity gulasz :)

     
    • Smaczna Pyza

      21 lutego 2016 o 13:44

      Dziekuje.