RSS
 

GULASZ PIECZARKOWY Z ŁOPATKI

15 lut

gulasz-005
Uwielbiam gulasze , można je przygotować na wiele sposobów.

Dzisiejszy gulasz proponuje z pieczarkami ;

Potrzebujemy :
0,5 kg. łopatki
1 cebula
0,5 kg. pieczarek
kostka rosołowa
łyżka śmietany i maki
odrobinę masła

Mięso opłukać i osuszyć. pokroić w kostkę i wrzucić na roztopione na patelni masło.

Smażymy 10 min. dodajemy pokrojone pieczarki i cebulę i rosołek. Wszystko dusimy i podlewamy szklanką ciepłej wody.

Kiedy mięso będzie miękkie , zaprawiamy śmietaną i mąka rozrobioną w wodzie .

Możemy użyć gotowego sosy pieczarkowego , ale już nie będzie takie dobre jak przygotujemy sami.  


Print Friendly
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii dania główne, na obiad

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz