RSS
 

GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH

26 paź

PYSZNY GULASZgulasz 018POTRZEBUJEMY: 0,5 kg żołądków  drobiowych, 1 marchew , pół selera ,2 ogórki kiszone ,rosołek , 1 łyż.bazylii ,oregano ,1 łyż.mąki ,śmietany .

Odcinamy od żołądków białe części ,bo inaczej będzie twarde . Dokładnie opłukać  pod bieżącą  wodą .gulasz 012Wrzucamy  mięso na patelnię z rozgrzanym olejem ,podsmażamy 5 min. i dodajemy starte warzywa  , dusimy 10 min. Następnie podlewamy 2 szkl. wody najlepiej ciepłej ,dokładamy ogórki pokrojone w kostkę i resztę  składników ,dusimy do miękkości żołądków .Zaprawiamy wodą rozrobioną z mąką i śmietaną. pogotować około 3 min.   Podawać z ziemniakami  lub  ryżem .  Smacznego.

Print Friendly
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii mięsa

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz